ReBalance your health, ReBalance your life!

Rebalance Footcare Breda

ReBalance Footcare is een onderdeel van ReBalance Fysiotherapie. Wij werken samen met The Footcare Group by Voxelcare. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van innovatieve oplossingen op het gebied van voetgezondheid, zoals het verbeteren van het loopcomfort en het verminderen van voetgerelateerde klachten,

Ons doel is om de voetgezondheid van onze patiënten te verbeteren. Onze therapeuten zijn extra geschoold door The Footcare Group en kunnen de geavanceerde voetscanapparatuur gebruiken om een uitgebreide voetanalyse te maken. De voetscan kan uitgevoerd worden in het onderzoek, maar ook in de behandeling. Het omvat het analyseren van de voetstructuur en het looppatroon van de patiënt, het aanpassen van schoenen en het bieden van
gepersonaliseerde behandelingen om het loopcomfort te optimaliseren. Dit concept is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring in de voetverzorgingsindustrie.

Voetscan via de drukmeetplaat

Voetscanning via de drukmeetplaat is een geavanceerde techniek die wordt gebruikt om de drukverdeling en het looppatroon van een individu tijdens het lopen te analyseren. Aan de hand van het resultaat kan in overleg met de patiënt besloten worden om bijvoorbeeld steunzooltjes te gaan gebruiken. De steunzolen worden aan de hand van de voetscan, aangevuld met de onderzoeksbevindingen van de therapeut, vervaardigd door een orthopedisch schoenmaker van The Footcare Group. Indien u aanvullend verzekerd bent, dan kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar indienen.

Voordelen van voetscanning via de drukmeetplaat;

- Gedetailleerde analyse van de voetstructuur, drukverdeling en het looppatroon. Afwijkingen of onevenwichtigheden worden geidentificeerd die kunnen leiden tot klachten of blessures in de onderste extremiteit (voet, knie, heup, lage rug).

- Gepersonaliseerde behandeling. Met behulp van de gegevens uit de voetscan wordt er een gepersonaliseerd behandelplan ontwikkeld. U kunt hierbij denken aan specifieke oefeningen, therapieën of aanpassingen/aanbevelen om de balans,
stabiliteit en functionaliteit van de voet en de onderste extremiteit te verbeteren en klachten te verminderen.

- Optimalisatie van loopcomfort.

- Monitoring van de voortgang; Door een herhaalmeting uit te voeren, kan de effectiviteit van de behandeling geevalueerd worden en indien nodig aanpassingen gemaakt worden aan het behandelplan.

Werkwijze

Het behandeltraject wordt altijd gestart met een vraaggesprek en het lichamelijke onderzoek. Hierna kan er in samenspraak met u besloten worden om een voetanalyse te maken. Uw hulpvraag is hierbij leidend. Samen kijken wij wat er nodig is om u weer op uw gewenste niveau te krijgen.

Wij gebruiken verschillende behandelmethoden, bijvoorbeeld mobilisatie technieken, oefentherapie en beweegadviezen. Indien nodig kunt u gebruik maken van een hulpmiddel om uw voet voldoende ondersteuning te geven. Wij kunnen uw voetanalyse en uw onderzoeksgegevens doorsturen naar de orthopdisch schoenmaker van Loopvisie/Voxelcare. Er worden dan steunzolen op maat voor u gemaakt.

Indien u aanvullend verzekerd bent, dan krijgt u de steunzolen (deels of volledig) vergoed. De intake en voetanalyse bij ons in de praktijk valt onder de reguliere fysiotherapie.

In de behandeling kunnen wij de drukmeetplaat ook gebruiken als behandelmiddel; denk hierbij aan het controleren van steunname op de aangedane zijde/been/voet tijdens krachttraining (bijvoorbeeld tijdens squaten), het trainen van uw balans en stabiliteit.

Uiteraard kunt er ook voor kiezen om enkel de steunzolen af te nemen en verder te gaan met huiswerkoefeningen.
De gepersonaliseerde huiswerkingen ontvangt u digitaal in een app.

Terugbel verzoek