ReBalance your health, ReBalance your life!

Rugscholing

Heeft u langer dan 3 maanden last van rugklachten of keren de klachten steeds terug? Rugklachten kunnen een behoorlijke impact hebben op uw dagelijkse leven. Het is dan ook belangrijk controle te krijgen over uw klachten, zodat u zo goed mogelijk blijft functioneren en de klachten niet verergeren.

Rugscholing is een ander woord voor rugtraining. Samen met een fysiotherapeut gaat u aan de slag om de belastbaarheid van uw rug te verbeteren. We richten ons niet alleen op het behandelen van de symptomen, zoals pijn in de spieren, maar richten ons ook op de oorzaak. Tijdens de rug scholing hebben we aandacht voor de diepe (kleine) spieren rondom uw rug, die met name verantwoordelijk zijn voor de lokale stabiliteit van uw rug. Ook richten wij ons ook op de grote spieren rondom de rug, die we met name gebruiken tijdens het bewegen van de rug. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat de diepe rugspieren niet meer goed hun werk doen bij mensen met langdurige rugklachten. Ook wanneer de pijnklachten minder zijn, blijven de spieren achter in hun functie, waardoor u weer klachten kunt krijgen. Om te voorkomen dat de klachten weer op gaan spelen is het belangrijk deze vicieuze cirkel te verbreken. Het is niet alleen belangrijk  dat de diepe spieren hun werk goed doen, maar ook dat deze spiergroepen goed met elkaar samen werken. Hiermee wordt de belastbaarheid van uw rug vergroot, zodat het meer in balans is met uw dagelijkse belasting. Wanneer de belastbaarheid van uw rug en de dagelijkse belasting in balans zijn, zult u minder klachten ervaren. U zult dan op termijn merken dat u minder klachten heeft in uw gewrichten en spieren, u meer controle heeft over de rugklachten en u uw dagelijkse leven beter voort kunt zetten ondanks de rugklachten.

Tijdens de rugscholing bij ReBalance Fysiotherapie Breda leert u uw rug veilig te gebruiken. U krijgt inzicht in de klachten en hoe er het beste mee om kan gaan, u leert technieken aan om de rugklachten te verminderen en/of te voorkomen en u krijgt gerichte therapie om uw rug te versterken.

Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten, maken wij samen met u een haalbaar behandelplan. Het is belangrijk dat u naast de therapie op de praktijk ook in uw dagelijkse leven tijd en ruimte vrij maakt om te oefenen. Uiteraard hoeft u geen uren te oefenen. 10 tot 15 minuten kan voldoende zijn. De rug training valt onder algemene fysiotherapie. De vergoeding hiervan is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Hiernaast bieden wij bij ReBalance Fysiotherapie Breda ook fysiotherapiepakketten aan. Hiermee bent u goedkoper uit dan wanneer u losse behandelingen afneemt.

Wat zijn de voordelen?

Wij focussen ons op een actieve benadering ........:

 Pijnvermindering
 Versterken van uw rug
 Verbeteren van uw beweging
 Weer aan het werk

Rugscholing ReBalance Fysiotherapie BredaRugscholing ReBalance Fysiotherapie Breda