ReBalance your health, ReBalance your life!

Beweeggroepen

ReBalance Fysiotherapie Breda biedt beweegprogramma’s aan voor mensen met Diabetes Mellitus II ,COPD en artrose.  Het beweegprogramma wordt uitgevoerd door een ervaren en speciaal geschoolde fysiotherapeuten. Samen gaat u in een kleine groepje aan de slag om aan uw behandeldoelen te werken.

Werkwijze beweeggroepen bij ReBalance Fysiotherapie Breda:
Na een uitgebreide intake wordt er bepaald of u deel kunt nemen aan het beweegprogramma. Het kan zijn dat er contra-indicaties aanwezig zijn, zoals een te hoog glucosegehalte in het bloed. Het is dan belangrijk dat het glucosegehalte eerst wat naar beneden gaat om te kunnen starten. De fysiotherapeute is ervaren in het begeleiden van patiënten met Diabetes Mellitus II en zal dan ook een plan met u bespreken, zodat u op korte termijn alsnog kunt starten. Ook wanneer het zuurstofgehalte in het bloed te laag is en u te laag belastbaar bent, wordt er mogelijk geadviseerd om eerst één op één aan de slag te gaan. Uw welzijn staat bij ReBalance Fysiotherapie Breda voorop. We gaan er met uiterste zorgvuldigheid mee om.

Wanneer er wordt besloten te starten met een beweegprogramma, dan komt u in eerste instantie 2x per week voor een periode van 10 weken. Tijdens het beweegprogramma ervaart u het effect van bewegen op uw lichaam. U zult merken dat u invloed kunt uitoefenen op uw klachten, maar ook dat u lekkerder in uw vel zit. U heeft meer energie en minder beperkingen van uw klachten. Tijdens het beweegprogramma gaan we samen met u kijken hoe u deze lijn kunt vasthouden, wanneer het beweegprogramma afloopt.

Naast de vergoeding voor fysiotherapie, kunt u ook een extra vergoeding krijgen voor het volgen van een beweegprogramma. Hiervoor dient u wel aanvullend verzekerd te zijn. Wilt u weten of uw aanvullende verzekering dit voor u dekt, neem dan contact op met ReBalance Fysiotherapie Breda. Wij zoeken dit graag voor u uit.