ReBalance your health, ReBalance your life!

Stefanie Maenhout

Big-registratienummer: 59915306204

Mijn naam is Stefanie Maenhout, ik ben 32 jaar en in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeute aan Thim van der Laan in Nieuwegein.
Ik heb afgelopen jaren in de breedte ervaring opgedaan binnen de fysiotherapie. Zo heb ik verschillende jaren als zelfstandig fysiotherapeute in België gewerkt. Daar heb ik de opleiding tot Lymfetherapeute ad Modum Vodder gevolgd, waarbij ik mensen behandel die last hebben van oedeemvorming na bijvoorbeeld de behandeling van borstkanker. De therapie kan ook ingezet worden na chirurgische ingrepen of als ontspanningstherapie. Daarnaast heb ik mijzelf door mijn werkzaamheden in de revalidatie ontwikkeld binnen de revalidatie en als revalidatiecoach. Ik probeer te kijken hoe iemand weer in balans kan komen op het fysieke vlak, maar ook op het mentale en sociale vlak.
Door mijn zwangerschap en eerdere waarneming ben ik in aanraking gekomen met zwangere vrouwen met bekkenklachten. Dit vond ik erg interessant en vanuit mijn zwangerschap herkenbaar. Dat maakt dat ik op dit moment de cursus ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ volg.
Ik zou mezelf omschrijven als sociaal, empathisch, zorgvuldig en een doorzetter. Het geeft mij veel voldoening iets voor een ander te kunnen betekenen. Naast mijn werk heb ik een jong gezin en geniet ik van al het moois dat Breda te bieden heeft.

Scholinginformatie:

E-Learning COPD (vernieuwde richtlijn), KNGF, januari 2021
COPD en Astma in de fysiotherapie, ProEducation mei/juni 2020
COVID-19, Chronisch ZorgNet, juni 2020
Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, Cecile Rost, Utrecht, 2019-heden
Revalidatie en arbeidsspecialist, deelcertificaten, Revalidatiespecialist Ciran, Venlo 2016-2017
Manuele lymfdrainage ad modum Vodder, specialisatie fysiotherapie, Dr. Vodderschool, Wommelgem 2013 – 2014
‘Bijscholing Lymftaping en Lymfoedeem bij borstkanker’ Een daagse jaarlijkse terugkomdag door Philippe de Paepe in Wommelgem, 2015 – heden
Cursus Medical Taping Concept Paramedici’ door Harry Pijnappel in Apeldoorn, 2012