ReBalance your health, ReBalance your life!

Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeut behandelt mensen die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen zijn bij ons ook aan het juiste adres voor begeleiding en advies. Onze sportfysiotherapeute heeft al jaren ervaring binnen de sportfysiotherapie en heeft al veel sporters geholpen.

Een sportfysiotherapeut ziet niet alleen sporter, zoals de naam wel impliceert. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie klachtenvrij bewegen centraal staat. Onze sportfysiotherapeute is bij uitstek de juiste persoon om ook niet-sporters te helpen revalideren. Ook na een operatie bent u bij onze sportfysiotherapeute aan het juiste adres om u weer op de been te helpen. Ze is de aangewezen persoon om u te begeleiden na bijvoorbeeld een knieoperatie, heupoperatie of schouderoperatie.

Zo is onze sportfysiotherapeute aangesloten bij het Schouder Netwerk West Brabant. Ze is een expert in het behandelen van schouderklachten. Ook participeert onze praktijk in het Voorste Kruisband Netwerk van Breda.  Ook na een vkb-reconstructie kunt u bij ons terecht voor de revalidatie.

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten. Voor meer informatie over blessurepreventie klikt u op het tabblad ‘Blessurepreventie’.

Wilt u uw techniek verbeteren? Dan kunt u ook een afspraak maken bij onze sportfysiotherapeut.

Hardlopers kunnen bij onze praktijk terecht voor het optimaliseren van hun hardlooptechniek. Astrid Meijer, onze sportfysiotherapeute, loopt zelf graag hard en heeft zich extra laten bijscholen in hardlooptechnieken.

De sportfysiotherapeut werkt vaak samen met sportverenigingen en sportbonden. Ook werkt de sportfysiotherapeut intensief samen met andere disciplines in de zorg. Denk aan: sportartsen, chirurgen, sportmasseurs en met deskundigen die verantwoordelijk zijn voor het arbobeleid bij bedrijven. ReBalance Fysiotherapie Breda staat altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen we samen kijken hoe we een eventuele samenwerking kunnen vormgeven.