ReBalance your health, ReBalance your life!

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is een therapie die zich richt op mensen met problemen in de bekkenregio. Onder de bekkenregio wordt verstaan de spieren van het bekken en de bekkenbodemspieren, de bekkenorganen(blaas, baarmoeder en darmen), de lage rug en de heupen.

Bekkenfysiotherapie is zowel voor mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden.


Ervaart u een of meerdere van onderstaande klachten?

  • Last van verstoord toiletgedrag (moeizaam kwijt kunnen van ontlasting, vaak moeten plassen)
  • Ongewild verlies van urine of ontlasting
  • Verzakkingsklachten van blaas, baarmoeder of darmen
  • Problemen in uw seksleven die samenhangen met uw bekkenbodem
  • Bedplassen
  • Pijn in uw onderbuik, schaamstreek, anus of onderrug
  • Pijn door een operatie in uw bekkengebied
  • Bekkenpijn rondom de zwangerschap en bevalling

Deze klachten kunnen erg vervelend zijn en gaan meestal niet vanzelf over. Bekkenbodemtherapie kan hierbij uitkomst bieden, omdat het u leert de spieren van uw bekkenbodem, te voelen, te trainen en bewust te gebruiken. Wilt u graag begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling? Dan kunt u ook bij ons terecht. Ook is het aanbevolen om 6 weken na de bevalling een check up te laten door een ervaren bekkenbodemtherapeute.

 

 

Hoe verloopt bekkenbodemtherapie?

Tijdens uw eerste afspraak zal de bekkenbodemfysiotherapeut u een aantal vragen stellen omtrent uw klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Uiteraard zal de bekkentherapeute het onderzoek eerst met u bespreken.  Wanneer de klachten goed in kaart zijn gebracht, wordt het behandelplan besproken en kan de behandeling beginnen.

Waarom komt u voor bekkentherapie het beste naar ReBalance Fysiotherapie in Breda?

ReBalance Fysiotherapie werkt met een ervaren bekkenbodemtherapeute. Onze collega Christel Legius is al langere tijd werkzaam in het Amphia Ziekenhuis in Breda en werkt nauw samen met gynaecologen en urologen. Ze is goed op de hoogte over de ontwikkelingen binnen haar vakgebied en heeft al heel veel mensen naar tevredenheid geholpen.

Hiernaast bieden wij ‘fysiotherapie bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap’ aan. Een zwangerschap is een van de mooiste dingen die er zijn, maar helaas verloopt niet elke zwangerschap zonder klachten. Wij bij ReBalance Fysiotherapie Breda begrijpen hoe het is om zwanger te zijn en daarvan klachten te hebben. Wij zullen dan ook ons best doen om de klachten te doen verminderen. Met een bekkenbodemtherapeute en fysiotherapeute gespecialiseerd in bekkenklachten tijdens de zwangerschap bent u bij ReBalance Fysiotherapie in Breda verzekerd van een deskundige behandeling.